Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Vilken kaffepersonlighet är du?

Håller du hårt om ditt kaffe? Känner du dig lite ”halv” när du inte får en kopp värmande kaffe det första du gör när du kommer till jobbet, eller direkt efter lunchen? Då är du långt ifrån ensam. Svenskarna släpper inte sin kaffetradition i det första taget, och med 00-talets baristatrend blir våra kaffepreferenser alltmer individuella.

En del vill ha sitt kaffe slätt, svart och snabbt. Andra vill ha en krämig latte med chokladtoner. Några vill ha turkiskt kaffe, omsorgsfullt bryggt i en ibrik… (För dem spelar det för övrigt ingen roll om hur mycket du anstränger dig för att få den perfekta styrkan i bryggkaffet). När du ska hyra en kaffemaskin från Café Bar får du göra ett test om vilken ”kaffepersonlighet” du är, och kanske visar det sig att du är den där snobben som sätter kvalitet först, eller också vill du att dina arbetskamrater ska få välja själva i så hög utsträckning det går? De olika kaffepersonligheterna är:

  • Kvalitetsmedveten livsnjutare
  • Smaksäker och bekymmersfri
  • Snabb & kvalitetsmedveten
  • Bekymmersfri i farten
  • Snabb estet
  • Kvalitetsmedveten estet

…och många fler. Ta själv testet på deras hemsida!

Kaffet bryter många barriärer

Att det på en arbetsplats bjuds på hutlösa mängder kaffe är inte konstigt. Arbetsgivaren vet nämligen att kaffet ökar tillväxten på ett företag. Men det är inte av anledningen att kaffet har en uppiggande effekt – den effekten är nämligen marginell. Den största anledningen till att din chef bjuder på kaffe är därför att kaffet skapar samtalsämnen och kreativa idéer. Kafferasten är en viktig bensträckare som även får icke-rökarna att resa sig upp från kontorsstolen på en liten runda. Kanske möts ett par kollegor från olika avdelningar och konstaterar kvaliteten på kaffet – ”idag var det gott” eller ”oj, den här var stark!”.

Kaffet har dessutom goda hälsofördelar. Forskning visar att kaffet gör mer nytta än skada. Enligt YLE kan tre, fyra koppar kaffe minska risken för både cancer, stroke och leversjukdomar av olika slag. Metro skriver också att det kan ha positiva effekter på hjärtat. Även doften är faktiskt nyttig; Expressen skriver bland annat att att lukten av nybryggt kaffe ökar prestationen. Men kom ihåg att dricka med måtta!

Scroll to top