Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Tips för ett enkelt födelsedagskalas

När barn, eller vuxna för den delen, fyller år är det alltid kul att anordna ett födelsedagskalas. Men, det är lätt att slita ut sig i planeringen och anordnandet, Här får du tips kring hur du kokar i hop ett enkelt, kul och festligt födelsedagskalas, för både stora och små.

Många känner: ingen födelsedag utan tårta! Och en tårta är ganska enkelt fixat till ett kalas. Men resten då, hur gör du det så lättfixat och bra som möjligt? Ledordet där är enkelhet – don’t overdo it!

Dukning och dekoration

Skapa eller köp bokstavsbanners och häng upp över bordet, gör girlander, häng utt ballonger och dylikt. Det billigaste, och roligaste, är att du tillverkar så mycket av dekorationerna som möjligt själv. Duka festligt på bordet med blommor och sådant som kan passa. Är det ett barnkalas – duka med papperstallrikar. Är det för äldre barn eller vuxna, duka gärna med udda porslin – det ger en festlig känsla. Testa att dekorera tårtan med figurer eller små presenter som gästerna får ta med sig hem – bara en sådan sak gör ganska mycket.

”Häll över saft och annan dryck i vackra tillbringare för en festlig känsla – kristallkaraffer går fortfarande att hitta billigt på second hand, tipsar Elle Decoration i en artikel.

Baka själv till kalaset

Baka själv till kalaset, men se till att baka enkla grejer. Det kommer vara uppskattat, är ofta billigt och tar lite tid från dig. Gör bananpops som du doppar i choklad, gör chokladbollar och ställ fram färsk frukt. Och glöm inte huvudnumret, tårtan. Lycka till.

Scroll to top