Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Kaffet och din personlighet

Någonsin funderat över om kaffet du dricker säger något om dig som person? Enligt nya rön är kaffe inte bara bra för att motverka cancer utan berättar även något om hur du är som person – vad man kommit fram till är att kaffedrickare kan ha mörkare och mer psykopatiska personligheter än andra människor.

”Bittra nyheter för den som älskar kaffe och mörk choklad. Den som föredrar beska smaker har mer psykopatiska tendenser än andra.” läs mer om detta här.

kaffebönor mindreKaffe har många goda egenskaper som att göra oss till bättre bilförare och har antioxidanter som är välgörande för den som är rädd att drabbas av cancer. Men allt med den bruna bönan är inte guld och gröna skogar. Enligt nya rön är nämligen kaffedrickare personer som tenderar att vara mer psykopatiska än vad andra människor är. Vad man nämligen kommit fram till är att personer som gillar bittrare smaker, vilket just finns i kaffe och exempelvis choklad, också kan ha en mörkare personlighet och visar i större utsträckning tecken på narcissism, okänslighet och sadism – i alla fall om man ska tro resultatet av studien på ämnet.

Så kom man fram till resultatet

Det är universitetet i Innsbruck, Österrike som kommit fram till detta nya resultat genom att genomföra en studie om totalt 1 000 personers dryckes- och matvanor. Personerna i studien fick fylla i listor på livsmedel genom att rangordna sött, surt, salt och beskt efter vilka de tyckte smakade bäst samt svara på en del frågor om sina personlighetsdrag. Av detta kunde man senare dra en koppling mellan deras smaksinne och personlighet, vilket just visade att personer som föredrog de bittra och beska smakerna också tenderade att vara mer aggressiva och okänsliga – samtidigt som personer som föredrog sött mer tenderade att uppvisa andra mer förskönande personlighetsdrag.

Scroll to top