Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Kaffe mot cancer

Att kaffe har många hälsofördelar visste vi redan. Faktum är att ett par koppar kaffe om dagen till och med kan skydda mot vissa typer av cancer. Det finns även andra livsmedel som har en liknande effekt.

1831811-print

Kaffe kan minska risken för att drabbas av hudcancern malignt melanom, skriver Svenska Dagbladet. Och det verkar som att regeln ju mer desto bättre gäller. Skyddseffekten tycks nämligen bli starkare om man dricker mer kaffe. En studie har visat att den som dricker minst fyra koppar kaffe varje dag har en 20 procent lägre risk att drabbas av hudcancer. Koffeinfritt kaffe visade sig dock inte ha en skyddande effekt, utan det var bara det kaffe med koffein i som verkade skyddande.

Värktabletter ger skydd

Det är inte bara kaffe som har en skyddande effekt på cancer, utan andra kostvanor kan göra att man löper en mindre risk. I Aftonbladet kan man exempelvis läsa att en värktablett om dagen kan skydda mot cancer i tjocktarmen. Men det har också visat sig att värktabletter kan motverka cancer i matstrupen, lungcancer, prostatacancer och bröstcancer. Den som letar efter ett enkelt sätt att minska risken för att drabbas av cancer kan alltså gå in på http://www.apomera.se/panodil och köpa på sig ett par kartor med tabletter.

Livsmedel som orsakar cancer

Men precis som det finns livsmedel som skyddar en mot cancer, så finns det faktiskt de produkter som ökar risken att drabbas av cancer.

”Ny undersökning visar att akrylamid fortfarande finns i våra livsmedel i stora doser. Ett ämne som misstänks öka risken för cancer. Värst är det i kaffe, chips, pommes frites och bröd.” Läs mer.

Scroll to top