Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Kaffe eller tedrickare?

”Det är framförallt i storstadsregioner som trenden mot ökat tedrickande är som tydligast. Från att ha varit en kvällsdryck har det blivit allt vanligare med en eftermiddagskopp på något tehus eller kafé.

– Det är mycket tydligt att det blivit vanligare med te, säger Ulrika Stehage som arbetar i en tebutik i Göteborg.
– Folk går över från kaffe till te eftersom de upplever det som att de lättare går ner i varv.”

Man brukar säga att det finns två typer av människor. De som dricker kaffe och de som dricker te. Självklart finns det de som tycker o båda dessa drycker men oftast har man en av dessa som man föredrar och som har den största platsen i ens dagar. En äkta kaffedrickare kan längta, redan kvällen innan, till morgonens första kaffekopp. Om man sedan dricker kaffe mer eller mindre hela dagen eller om man är sådan som endast behöver ett par koppar på morgonen, är såklart individuellt. En tedrickare föredrar med största säkerhet te till frukosten.

Under hösten tenderar vi, oavsett vilken dryck vi föredrar, att dricka mer kaffe och te än under sommaren. Detta har sin naturliga förklaring. För det första är man såklart mer sugen på varma drycker när det är kallt ute, och inne för den delen. Under sommaren lockar det oftast mer med en härligt kall dryck. Eftersom vi dessutom ofta känner oss tröttare under hösten och vintern så lockar dessa uppiggande drycker mer nu än under sommaren när vi får naturligt uppiggande vitaminer från solens strålar. Eftersom vi dessutom dricker mer rödvin under årets kalla månader ligger vi nu i riskzonen för att få missfärgade tänder. Detta fixar man dock enkelt genom en hemmablekning från till exempel www.dentway.se. Sen kan man fortsätta njuta av sina härliga favoritdrycker lite till.

Scroll to top