Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Ingen födelsedag utan tårta

Kaffe i all ära – men när det nalkas födelsedag är det tårta som gäller. Och precis lika jobbigt som det kan kännas när man inte får sin kopp kaffe på morgonen, så jobbigt känns det att inte få en tårtbit på sin födelsedag, eller ännu värre, när man inte kan ge tårta till sitt barn.
Få saker kan vara så jobbiga – som att inte kunna ge sitt barn den födelsedag han eller hon önskar 5676781-presentforpackning (1)sig. Och kanske var det just därför som mamman i Norwich, Connecticut i USA, totalt bröt ihop i kassan. Hon hade nämligen inte råd att betala en tårta till sin dotters födelsedag. Mamman som var mycket upprörd när hon insåg att priset för tårtan inte var densamma som hon trott, blev så pass upprörd att kassörskan ska ha larmat polisen. När de sedan kom till platsen hjälpte de kvinnan – och betalade tårtan så att mor och dotter kunde ha en bra födelsedag tillsammans. Det är värmande att se poliser göra insatser som dessa, vilket är väldigt osjälviskt – och någonting som ingen förväntar sig.
Och en tårta kan ju verkligen ge mycket mer än vad man tror. För den som inte mycket har, kan en tårta vara en fin present som både smackar och glädjer. Kanske är det också därför trenden att skicka en tårta har blivit så stor? Det är någonting mer speciellt i att säga hurra med egen-designad tårta som levereras till födelsedagsbarnet, mycket mer personligt än den vanliga blomleveransen. På http://www.dintarta.se/motivtarta/fodelsedagstarta kan du hitta bra alternativ för alla åldrar.

En kopp kaffe eller en gräddbit

Många tror även att tårta enbart passar sig för barn – men det är inte heller riktigt sant. Att vuxna kanske fördrar en kopp kaffe framför en gräddbit, må så vara men det är ändå någonting speciellt med tårta just på sin födelsedag. Se bara på läraren här som berörs till tårar av tårleveransen från sina elever. Eleverna hade fått reda på att han vanligtvis inte firar sin födelsedag och valde fira honom med sång, tårta och presenter. Så här säger han:
– När jag kom in i klassrummet och såg vad de gjort blev jag överväldigad. Min första tanke var att det var ett skämt. Det var mycket att ta in.

 

Scroll to top