Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Hitta inspiration och vardagsro med hjälp av färdiga matkassar!

Att en kaffe, och kanske till och med någon liten sötsak, sitter fint efter maten, är det nog många som håller med om. Kaffets arom och förmåga att pigga och lätta upp är perfekt efter en mättande lunch eller middag. Vad många familjer dock har problem med är själva maten. Vad ska man äta? Och hur ska man hitta inspiration och idéer till middagsmat, som passar hela familjen, under alla veckans dagar?

Arbetar man dessutom heltid, har ett socialt liv, tränar, hämtar och lämnar barn på dagis, skola, träningar etcetera så kan tiden lätt kännas lite knapp. Att både planera och handla middagsmat tar ofta mer tid än man tror eller har planerat. De senaste drygt fem åren har det dykt upp fler och fler företag som erbjuder tjänsten där familjen istället för en färdigpackad, prisvärd matkasse, fylld av färska råvaror, torrvaror etcetera, med tillhörande recept. Råvarorna och recepten ger 3 eller 5 middagar till hela familjen.

Genom den här otroligt populära tjänsten sparar man alltså tid genom att inte behöva varken planera middagsmaten eller inhandla den. Dessutom får hela familjen äta god, nyttig och varierad kost hela veckan. Som om inte det vore nog skänker dessa färdigplanerade matkassar dessutom massvis med inspiration och kunskap till familjen. De flesta matkasseföretag levererar sina matkassar varannan vecka vilket gör att familjen kan äta ute, använda sig av sin nyfunna kunskap och inspiration eller laga hela familjens favoriträtter under den vecka som matkassen inte levereras.

Purjo, kyckling, lammfärs och fisk. I det ljusa sekelskiftesköket i centrala Göteborg får Joakim Grubbström hjälp av sonen Eddie, 2 år, att plocka in råvarorna i kylskåpet. Recepten har han redan gillande läst på hemsidan Linas matkasse. Var 14:e dag får familjen Grubbström en matkasse levererad – råvaror och färdiga recept som räcker till fem middagar med fyra portioner. Ett upplägg som ger frihet att variera och själv bestämma över matlagningen. Och skapa tidshål mitt i stressen i vardagen, tycker de. […]
– Perfekt när man inte orkar eller hinner planera vardagsmaten. Och inte vet vad man ska laga och ofta tar det enklaste med makaroner och korv, konstaterar Joakim Grubbström. Här får du inspiration med recept och råvaror. Nya goda maträtter, vegetariskt – och det tar inte längre än en halvtimme att laga.”

Varför inte prova på ni också?

Scroll to top