Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Gratis kaffe på arbetsplatsen

Det är många arbetsplatser som idag serverar gratis kaffe till sina anställda. Med tanke på att svenskar är ett av världens mest kaffedrickande folk är det kanske inte så konstigt att alla tackar och tar emot. En kopp blir gärna tre och fyra varje dag. Det finns dock en baktanke med kaffe på jobbet.

De flesta arbetsplatser erbjuder idag en kaffemaskin på kontoret. Alla vill kunna dricka gott kaffe på jobbet under de åtta timmarna som spenderas där. Ibland bryggs det nymalet kaffe medan andra arbetsplatser har espressomaskiner eller kaffeautomater. Det gemensamma är att det nästan aldrig saknas en möjlighet att dricka kaffe.

Här har dock alla arbetsplatser tänkt till. De erbjuder inte kaffe utav enbart välvilja utan har såklart en baktanke med det. Det är nämligen så att anställda som dricker kaffe på jobbet är gladare och piggare än andra. Det medför att de jobbar extra effektivt och fokuserat. Det är helt enkelt en win-win-situation för alla.

Kaffe gör dig mer alert

Om du är en kaffedrickare av rang har du säkert koll på alla de positiva fördelar du får av att dricka kaffe. Du blir mer alert och känner dig direkt piggare när du startat dagen med en kopp. När du sedan känner att energinivån sjunker under dagen så kan du få upp den med mer kaffe.

Det är helt enkelt detta som arbetsplatser har tagit vara på. De vet att de flesta anställda producerar mindre under den sega eftermiddagen. Därför bjuder de på kaffe för att skapa en glad stämning med pigga medarbetare.

Om du dessutom dricker kaffe på jobbet kommer du kunna komma hem från arbetsdagen med ett glatt humör. Det är alltså positivt att dricka kaffe på jobbet både för ditt arbetes skull men också för din fritids skull. Mer kaffemaskiner på jobbet till alla!

Scroll to top