Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Gott kaffe kan minska personalomsättningen

Stoppa pressarna! Kan hög personalomsättning lösas med gott kaffe? Det är måhända ett långsökt påstående, men begrunda dessa fakta en kort stund.

Kaffet förlänger livet, bidrar till god social stämning, skapar korta pauser som är viktiga för kreativiteten och dessutom: det är en god, lojalitetsskapande gest. Tänk er ett företag som http://www.sweetcoffee.se/ som säljer exceptionellt gott kaffe till arbetsplatser. Vem skulle inte vilja se en undersökning på om arbetsplatser som har hög personalomsättning plötsligt får bättre atmosfär med något annat än det sura bryggkaffet?

Kaffets goda effekter

Vi känner redan till dem, de goda effekterna kaffe ger. För den optimala utdelningen av kaffet har dessutom den amerikanska armén gjort slag i saken och räknat ut en algoritm som kan hjälpa folk att avgöra vilken kopp på dygnet som ger den maximala effekten. Nyfiken? Läs mer här! Spana in Aftonbladets grafik över vilken effekt den ena koppen efter den andra ger, så kan du själv lära dig att få ut det bästa av ditt kaffe.

Vill du gå ännu längre? Läs följande:

”Vad vore livet utan kaffe? Kortare menar vissa forskare som hittat kopplingar mellan det svarta guldet och livslängd. Dessutom tycks det minska risken för depression. Enligt en Harvardstudie har kvinnor som dricker minst två koppar om dagen 15 procents mindre risk att drabbas.” – expressen.se

Vad har det här med personalomsättningen att göra? Jo, genom att göra folk gladare på jobbet och få dem att känna sig mindre trötta kanske fler på din arbetsplats kommer trivas. Dessutom skapar ett riktigt gott kaffe en varm och trevlig atmosfär. För erkänn att det inte finns något värre än jobbets sura bryggkaffe? Vi på koppa.se utmanar nu Sveriges arbetsgivare att prova på ”kaffe-effekten” på sin arbetsplats!

Scroll to top