Koppa.se — Kaffets bästa vän!

Det perfekta alternativet till kaffe – Te!

Även då många av oss ser kaffe som den ultimata drycken i livet så finns det tillfällen då andra drycker passar bättre. Innan man ska gå och lägga sig till exempel. Ett bra alternativ till kaffe är då te. Vi är nu mitt i augusti och även om sommaren fortfarande är ett faktum så är det faktiskt inte allt för lång tid kvar till hösten. Under hösten vill man göra njuta av varma goda drycker om kvällarna och te är då en perfekt dryck. Teer kommer i många olika färger, smaker, egenskaper och härkomst. Grönt, rött, svart eller vitt te är bara några av alla varianter som finns. Det som skiljer dem är bland annat var bladen kommer ifrån, hur bladen behandlas efter plockning etcetera.

För att fram grönt te hettar man, efter plockning, upp tebladen i en mellan 100 och 200 grader varm panna. Detta görs för att förhindra att bladen oxideras. Efter upphettningen torkas bladen innan de paketeras. När man plockat blad till svart te krossar eller skär man oftast bladen i småbitar som sedan oxideras och torkas.

Ett perfekt te om man är gravid är hallonbladsté som har en rogivande effekt. Ett prisvärt hallonbladsté hittar man bland annat online och i välsorterade te-butiker. Lär er mer om teer nedan.

Scroll to top