Koppa.se — Kaffets bästa vän!

5 anledningar att dricka kaffe

Älskar du kaffe mer än livet? Du är inte ensam. I sverige dricker vi mer kaffe än något annat land. Och det är faktiskt inte farligt – vilket många har trott länge. Om du tvivlar ska du läsa denna artikel från Dagens Nyheter: ”Fem anledningar till att dricka kaffe”.

Bland annat kan vi av artikeln läsa oss att kaffe kan hjälpa dig att komma ihåg saker, att du som man får bättre potens genom att dricka kaffe och att du som kvinna är skyddad mot bröstcancer. Dessutom är diabetes ett starkt skydd mot diabetes. Som sista punkt skriver Dagens Nyheter att kaffedrickare helt enkelt lever länge, speciellt om man är äldre. Det är mycket fina nyheter för oss som älskar kaffe och nu kan vi dricka utan dåligt samvete för att vår kropp påverkas negativt.

Har du inget bra kaffe på jobbet? Det är någonting som kan påverka arbetsmoralen negativt. Eftersom det är en förmån som de flesta svenskar anser är självklar: på arbetsplatsen SKA det finnas gott kaffe, så enkelt är det. Ett tips om du är missnöjd är att be din arbetsgivare ta in kaffe från Beans. Då kan du vara säker på kvaliteten och dessutom är det prisvärt.

Förövrigt kan man nu i en artikel som Nyheter 24 har skrivit läsa om hur du dricker kaffe på rätt sätt. Bland annat skriver de att kaffet är bäst mellan åtta och nio på morgonen, mellan 12 och 13 på förmiddagen och mellan halv sex och halv sju på kvällen. Det låter ju trevligt eftersom det är då vi vanligtvis dricker vårt kaffe. Så här står det inledningsvis i artikeln:

Vill du få ut det mesta av ditt kaffedrickande? Då är det vissa timmar det är bättre att dricka kaffe på. Det visar forskningen som visas i en film från Asap Science.

 

kaffedrickare

Scroll to top